Tiende Limburgs Kerstcirus door Robert Ronday

Circusman pur sang Robert Ronday zet op verzoek van de Gemeente Sittard-Geleen de traditie van het Limburgs Kerstcircus voort. 

Hij neemt met deze tiende editie van het Limburgs Kerstcircus het stokje over van Rogier Schol en Monique van Dinther. Ronday is onder meer bekend als de voormalig directeur van Circus Herman Renz en als Jurylid van Hollands Got Talent SBS6.
Twee jaar geleden nam hij afscheid van het circusleven. Tegenwoordig is hij manager bij Oostappen Groep Vakantieparken en de Overdekte Vrije Markt in Houthalen België. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen Sjef Schurgers uit naam van de Gemeente Sittard met het verzoek kwam om de traditie voort te zetten, was Ronday meteen enthousiast.
Nieuwe producer, andere ideeën! Ronday wil meer de stempel op traditie, sfeer en beleving drukken. Het ‘ouderwetse’ Circus in de sfeer van de saltimbanque, paardendressuur en jaarmarkten. De ‘echte’ piste met zand en zaagsel komt weer terug. Een sfeerbeleving die haarfijn aansluit bij de Limburgse traditie en levensstijl. 
In deze uitdaging vond Ronday een goede partner in Alberto Althoff, een geboren circusman die alle facetten van het circus kent en heeft doorstaan. Zij kennen elkaar al meer dan 40 jaar en hebben in het verleden reeds samengewerkt in diverse circussen. Althoff (een telg uit een beroemd circusgeslacht) zal de paarden presenteren en zal zijn circusmateriaal meenemen naar Sittard. De naam van de productie 2014/15 is: Gipsy Fantasy! Een twee en een half uur durende show, waarin het publiek de warme en opzwepende stijl van de zigeuners beleeft onder begeleiding van traditionele Gitano muziek.
Het wordt een programma voor de hele familie met voor elk wat wils. Humor, spanning schoonheid en beleving in een sprookjesachtige kerstentourage. Alleen de binnenkomst in de tentenstad zal al een indrukwekkende belevenis zijn. Sittard-Geleen het Mekka voor de Circusliefhebber!
Ook dit jaar zullen er weer in diverse steden Kerstcircussen zijn. Ronday en Althoff durven de concurrentie aan en weten zeker dat een Limburger gaat, waar zijn eigen echte Kerstcircus staat!
Cookieinstellingen