Meedenken over de Arbeidsmarkt van morgen

Van 1 september 2013 tot 1 mei 2014 hebben studenten van hogescholen en universiteiten hun ideeën kunnen inleveren voor een wedstrijd met als thema Arbeidsmarkt van Morgen.

Wie heeft de beste ideeën voor de arbeidsmarkt van 20XX? Waar iedereen die wil werken, kàn werken? Dat wordt duidelijk op 20 november, want dan reikt SER-voorzitter Mariëtte Hamer de prijs aan de studenten met het beste idee uit tijdens het NBBU Jubileumcongres in Amersfoort.
Met deze wedstrijd neemt de 20-jarige NBBU (de brancheorganisatie voor bemiddelings- en uitzendondernemers) in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit het initiatief om te komen tot nieuwe standaarden voor de arbeidsmarkt. 
De kans dat de prijsuitreiking een Limburgs feestje wordt is groot, want vier van de vijf genomineerde teams komen uit Limburg. De prijsuitreiking van deze wedstrijd is tijdens het jubileumcongres van initiatiefnemer Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). De NBBU is 20 jaar en dat wordt gevierd met een congres waarin de toekomst van de Nederlandse arbeidsmarkt centraal staat.
Vier Limburgse teams van Zuyd Hogeschool 
Uit ruim 50 uitzendingen uit heel Nederland werden 5 studententeams genomineerd om hun ideeën te pitchen. Vier van deze teams komen van de Zuyd Hogeschool en volgen daar de opleiding People and Business Management. De opleiding heeft de wedstrijd in hun minor Employability opgenomen. Dit heeft ongetwijfeld een rol gespeeld in het hoge aantal genomineerden. 
Het team ‘De verantwoordelijke werknemer spreekt niet meer over werknemers maar over ‘opdrachtnemers, vertelt student Sander Wist. In hun visie is de opdrachtnemer ’te allen tijde verantwoordelijk voor zijn of haar presteren, inkomen en toekomstplannen.
Ook het team ‘Intermediair van de toekomst heeft gewerkt aan een toekomstvisie. Zij hebben zich vooral gericht op employability. “Ik vond het stuk voor stuk goede ideeën, ik gun het iedereen om te winnen”, zegt Paul Kühne van dit team. 
Naast de inzendingen van de teams ‘De verantwoordelijke werknemer’ en ‘Intermediair van de toekomst’ zijn ook genomineerden ‘Goed werkgeverschap’ en ‘De inclusieve arbeidsmarkt’ inzendingen van Zuyd Hogeschool.
Vijf verschillende oplossingsrichtingen 
De juryleden waren verrast door creatieve ideeën, die stuk voor stuk goede aanknopingspunten bieden. De hoge kwaliteit van de inzendingen en de verschillende oplossingsrichtingen zorgen dat de jury geen gemakkelijke taak heeft om een winnaar te kiezen. 
Bron: insittardgeleen.nl
Cookieinstellingen