17-jarige Obbichtenaar VVD-kandidaat Statenlid

Foto:

Op 17 november jongstleden stelden de leden van de Limburgse VVD hun kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vast. De fractie in het Limburgs Parlement wordt flink vernieuwd. En verjongd.

Één van de meest in het oog springende nieuwkomers is toch wel de 17-jarige Jonathan Felix die als VVD-spitzenkandidaat van de Westelijke Mijnstreek de zevende plek op de kieslijst bekleedt. 
De kandidaatstellingscommissie van de VVD droeg de jonge Obbichtenaar eerder al voor als nummer 7 in het kiesdistrict Zuid-Limburg, maar ook de leden van VVD Limburg hebben hun vertrouwen nu uitgesproken in de jonge VVD’er. Uitgaande van het huidige aantal zetels van de VVD is de kans om verkozen te worden dan ook reëel. 
Felix is al geruime tijd actief binnen het maatschappelijke domein. Na zijn deelname aan de conferenties van Stichting Model European Parliament (MEP) Limburg werd hij jeugdbestuurder bij waterschap Roer en Overmaas en nam hij succesvol deel aan de gemeenteraadsverkiezingen waarbij hij als nummer 5 van de VVD in Sittard-Geleen eindigde. Sindsdien is hij actief als steunfractielid voor zijn partij. 
Over zijn jonge leeftijd zegt hij: “Leeftijd is geen graadmeter voor succes, van dat idee moeten we afstappen. Het gaat erom dat alle Limburgers straks herkenbare, maar vooral zichtbare en bevlogen volksvertegenwoordigers hebben. Het wordt een bijzondere periode waar ik zeer naar uitkijk!” 
Cookieinstellingen