NK wielrennen: de organisator aan het woord

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nog even en dan is het zover: op 24 en 25 juni vindt het NK wielrennen plaats in onze gemeente.

In vijf wielerwedstrijden strijden de mannen en vrouwen om de titel ‘Beste wielrenner van Nederland’. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud rondom de finishlocatie op Watersley Sports & Talentpark. We spraken Thijs Rondhuis van Courage Events, de organisator van dit evenement.

Hoe kijken jullie als organisator vooruit op het NK?
“We hebben er enorm veel zin in! Samen met de mensen van Watersley Sports & Talentpark, de Gemeenten Sittard-Geleen en Beekdaelen en Limburg Cycling werken we hard om van dit NK een mooi succes te maken. Het is alweer tien jaar geleden dat het NK in Limburg heeft plaatsgevonden. Mooi dat we het NK nu kunnen laten terugkeren in wielerprovincie Limburg. Er ligt een prachtig, zwaar parcours klaar. En we worden beloond met de deelname van de grote namen bij de mannen en vrouwen profs.”

Hoe vaak hebben jullie het NK wielrennen al georganiseerd?
“Dit is het vierde Nederlands Kampioenschap dat wij als Courage Events namens de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) organiseren.”

Dit is de eerste keer dat Courage Events het NK hier in het zuiden organiseert. Merken jullie veel verschil met andere locaties boven de rivier?
“Bij de organisatie van dit Limburgse NK zijn veel partijen betrokken. We hebben er namelijk voor gekozen om met veel Limburgse organisaties samen te werken. Dat zorgt voor veel lokale steun. De mannen en vrouwen profs starten bij het Shimano Experience Center. Vervolgens rijden ze over veel bekende beklimmingen een lange aanlooplus naar de lokale ronde in Sittard-Geleen. Deze route levert een mooi parcours op. Máár zorgt er ook voor dat er veel gemeenten betrokken zijn als vergunningverlener. Dat vraagt om veel onderling overleg en een goede afstemming.”

En ten slotte, wat verwachten jullie van de opkomst en sfeer?
“We verwachten dat veel wielerliefhebbers naar Limburg komen om van dit kampioenschap te genieten. Op Watersley zijn veel activiteiten. Ook heeft het publiek daar live en op grote schermen een prachtig zicht op de wedstrijden. We verwachten vooral veel publiek bij de doorkomsten en finish op Watersley.”

Cookieinstellingen