Tuintips en advies op maat voor uw tuin? Meet ook mee!

Foto: © Freep!k

‘Slimme Stad’ Sittard-Geleen gebruikt nieuwe, digitale technieken en gegevens om nieuwe dingen te ontwikkelen.

Maar ook om bestaande problemen op een andere manier op te lossen. Om zo het leven in onze gemeente te verbeteren en nog aangenamer te maken. Bijvoorbeeld met het Pientere Tuinenproject. Bij dit project worden gegevens verzameled over de bodem in tuinen.

Tuintips en advies op maat

Meer groen in de stad zorgt voor een lagere temperatuur in de zomer, een betere gezondheid en een fijne sfeer. Wij doen mee met het landelijke Pientere Tuinenproject voor meer groen in tuinen. Als tuinbezitter plaats je een bodemsensor in de grond en kun je de meetgegevens zelf bekijken. Daarmee krijg je beter inzicht in je tuin én advies op maat met handige tuintips. Je kunt bijvoorbeeld zien waar planten het beste groeien en waar te veel of te weinig vocht is.

In onze gemeente meten al 50 adressen mee met een bodemsensor in de tuin. In de proeftuin van de Zeeheldenbuurt doen bewoners van vier straten mee met een sensor aan hun huis. Deze gevelsensor meet temperatuur, wind en fijnstof. Deze gegevens gebruikt de gemeente voor onderzoek naar veranderingen in het klimaat zoals hevige regenbuien, extreem warm weer en droogte.

De gemeente stelt nog 40 sensoren beschikbaar.

  • Wilt u ook een sensor in uw tuin of op uw balkon? Meld u dan snel aan bij Pientere Tuinen.
Cookieinstellingen