Eneco Tour 2011

Sittard-Geleen, 13-7-2011 | Zondag 14 augustus finisht de Koninginnenrit van de Eneco Tour weer in Sittard-Geleen.

Sittard-Geleen, 13-7-2011 | Zondag 14 augustus finisht de Koninginnenrit van de Eneco Tour weer in Sittard-Geleen.

Naast de spannende etappe pakt Sittard uit met een toertocht voor trimmers, de Eneco Kidsride en BMX-clinics. Het belooft een gezellige en sportieve familiedag te worden.

Finish
De finishstreep van de Koninginnenrit is getrokken op de Engelenkampstraat ter hoogte van het Tempelplein in Sittard. Daar passeren rond 15.45 uur de eerste renners. Na een regionale omloop (via Hillensberg, Schinnen, Puth, Windraak en Watersley) vindt de finish plaats rond 16.30 uur.
Op de parkeerplaats aan de Schuttestraat is het Eneco rennersdorp ingericht waar de wielrenners na afloop worden opgevangen in de ploegenbussen. Meer info over het parcours vindt u op www.wielerpromotionsittardgeleen.nl 

Eneco Kidsride: fietsen met kampioenen
Tweehonderd kinderen kunnen het plaatselijke parcours fietsen Leontien van Moorsel en Maikel Boogerd. Wie mee wil doen kan zich hiervoor aanmelden op de website www.enecotour.nl.

Kidsactiviteiten: BMX’en
Op de markt in Sittard kunnen kinderen tussen 6-12 jaar verder de hele dag door meedoen aan BMX-clinics en fietsklimwedstrijdjes. In navolging van hun favorieten kunnen ook zij de bolletjestrui veroveren. Zo kunt u als ouder zowel de finish als uw kind(eren) in de gaten houden. Een mooie dag voor iedereen!

Verkeer en parkeren
Het deel van het parcours van de Engelenkampstraat tot aan de Gouverneur van Hövellstraat is op zondag 14 augustus van 07.00 tot 18.00 afgesloten. De Baenje en de flatgebouwen aan de Rosmolenstraat/Engelenkampstraat zijn dan moeilijk bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.
Het overige deel van het parcours is op zondag 14 augustus van 15.00 tot 17.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer wordt via borden of verkeersregelaars omgeleid.
Ligt uw woning of onderneming op of aan het parcours? Dan is uw pand tussen 15.00 en 17.30 uur moeilijk of niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Houd hier rekening mee voor uw bevoorrading en stel uw leveranciers tijdig op de hoogte.
Er mogen geen auto’s worden geparkeerd op of aan de doorkomstroute van de renners. U wordt daarom vriendelijk verzocht uw auto op uw oprit of anders een aantal straten van het parcours verwijderd te parkeren. Voertuigen die toch langs de route worden aangetroffen, worden op kosten van de eigenaar verwijderd. Er worden enkele voertuigen stand-by gehouden voor het wegslepen van hinderlijk geparkeerde voertuigen, zowel op het parcours als op belangrijke routes voor hulpdiensten.

Bushaltes
Gedurende de afsluiting van de Engelenkampstraat, 07.00 en 18.00 uur rijdt lijn 14 een alternatieve route en vervallen van deze lijn alle haltes tussen de Winston Churchillaan en het busstation. De gehele dag vervallen alle haltes in Sittard van de lijnen 16, 36, 37 en 41, m.u.v. het busstation. Een samenvatting van de maatregelen vindt u op www.veolia-transport.nl.

Bron: www.sittard-geleen.nl 

Cookieinstellingen