Oldtimer Parade Geleen op 4 augustus

Tijdens koopzondag op 4 augustus wordt het naar verwachting weer erg druk in Geleen. Niet alleen vanwege het feit dat de winkels open zijn, maar zeer zeker ook omdat die dag weer vele tientallen klassieke automobielen te bewonderen zullen zijn.

Classic cars. Met veel liefde, geduld, gevoel voor detail en vaak voor een hoop centen gerestaureerde en onderhouden oude automobielen. Ze doen menig hart sneller kloppen. 
Zittend in zo’n fraai blinkend pronkjuweel zie je hoe het voorbijgereden publiek in bewondering het hoofd meedraait en vervolgens een moment in gemijmer verzinkt. 
Er zitten bijzondere exemplaren bij, vaak van museale kwaliteit. Wat te denken van een De Dion Bouton uit 1904, of een Packard Super Eight uit 1929? Wagens met treeplanken als gangboorden van een luxe motorjacht. Gevraagd naar de verzekerde waarde doet de eigenaar er bewust het zwijgen toe, want old-timers zijn gewild, ook door mensen die niet voor de aanschaf ervan willen betalen.
De wat minder oude exemplaren, die menigeen zich nog herinnert uit de eigen jeugd, zoals de auto van de dokter (zo’n zwarte Peugeot), of de eerste auto van opa (een Traction Avant), spreken vanwege hun herkenbaarheid en de eigen herinnering evenzeer velen aan. 
Op zondag 4 augustus zijn ze weer te zien op de Markt in Geleen, waar de automobielen omstreeks 13.30 uur worden gepresenteerd.
Cookieinstellingen