Geen extra controles bij busstation

Er komen geen extra politiecontroles bij het Sittardse busstation. Er is daar momenteel regelmatig overlast van automobilisten die over het busplein rijden. Dat meldt L1 maandag.

De verkeerssituatie bij het Stationsplein is voorlopig gewijzigd. Auto’s kunnen nog alleen van de Brugstraat naar het NS Station, maar niet meer in tegengestelde richting. De maatregel is getroffen in samenhang met de werkzaamheden op het toekomstige bouwterrein van Ligne. Daar is de Rijksweg in elk geval tot eind november alleen in zuidelijke richting open voor autoverkeer.
In plaats van een andere route te kiezen (Walramstraat, Heiseweg, Bergstraat, of Walramstraat, Rijksweg, Wilhelminastraat) kiezen sommige automobilisten ervoor om via het busterrein te rijden. Dat is echter verboden gebied voor ander verkeer dan lijnbussen. 
De bus-chauffeurs hebben zich onlangs beklaagd over het gedrag van de automobilisten, dat tot gevaarlijke situaties kan leiden. De politie geeft aan niet extra te gaan controleren. Handhaving is hier volgens de politie een taak van de gemeente.
Cookieinstellingen