Graetheide geen industrieterrein 

Op 1 november publiceerde de provincie het concept Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL). In dit plan, dat nog door Provinciale Staten goedgekeurd moet worden, wordt het Graetheideterrein geschrapt als potentieel industrieterrein. 

Verder onderzoek moet uitwijzen of er op de Lexhy nog terrein gereserveerd moet worden voor eventuele uitbreiding van de Chemelot-campus. Bij deze studie, die onder regie van de gemeente Sittard-Geleen wordt uitgevoerd, is het Graetheidecomité betrokken. 
“Eindelijk, na 40 jaar vechten voor het groen houden van Graetheide, heeft het Graetheidecomité gelijk gekregen. Nog geen twee jaar geleden sloten provincie en DSM een overeenkomst die DSM het recht geeft de komende 30 jaar industrie te vestigen op Graetheide en de Lexhy. Nu zien ze eindelijk in dat we meer dan genoeg industrieterrein hebben,” zo geeft het Graetheidecomité lucht aan haar tevredenheid over het provinciebesluit.
“Het is voor het eerst in het debat over de toekomst van Graetheide dat het College van Gedeputeerde Staten durft te stellen dat het gebied geschrapt kan worden als (reserve)bedrijventerrein. Dat is echt een doorbraak! Er zijn nu weer kansen voor verbetering van de groene kwaliteit van het gebied.”
Cookieinstellingen