Gezocht: filmpjes installatiezitting 

Foto:

Normaliter wordt de installatiezitting van de Sittardse stadsprins op video vastgelegd. Dit jaar ging dat door omstandigheden jammerlijk mis.En dat is erg jammer, vooral voor prins Maikel I, die natuurlijk graag over een aantal jaren nog eens zijn installatie had willen terugzien, net als de deelnemers aan het opbrengen van de nieuwe prins.

Ook de Auw Prinse, die nooit hun eigen optreden tijdens de Groosse Nómmer vanuit de zaal kunnen bekijken, vinden het jammer dat er geen beeldopnames zijn gemaakt. Vooral ook vanwege de grote versiertruc, waarmee na het ‘plökke’ van Paul II in enkele minuten de grote zaal van de Stadsschouwburg sfeervol werd versierd.
Oproep
Gelukkig zijn er smartphones! Tot nog toe zijn er twee korte filmpjes van de zitting opgedoken op YouTube. Vandaar deze oproep: iedereen die tijdens de installatiezitting op zaterdag 18 januari foto- en/of video-opnames heeft gemaakt wordt vriendelijk verzocht deze door te sturen aan de redactie van Sittard-Geleen.nieuws.nl.
Wellicht dat dan met alle ontvangen foto’s en filmfragmenten alsnog een leuke en blijvende herinnering aan het afscheid van Paul II en de installatie van Maikel I samengesteld kan worden.
Onderstaand filmpje is alvast een begin:
Cookieinstellingen