Reactie Noptra Eaters op  ongeregeldheden

Foto:

Voorzitter Huub Wijckmans en bestuurslid Marcel Mastenbroek van het NOPTRA-Eaters bestuur hebben maandagmiddag een gesprek gehad met de vier betrokkenen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de ongeregeldheden afgelopen zondag in het Geleense ijshockeystadion Laco Glanerbrook.

Betrokkenen hebben eerlijk erkend dat zij volledig buiten hun boekje zijn gegaan en hebben ook spijt betuigd voor hun handelswijze. Zij zijn bereid om, wanneer dat op prijs wordt gesteld, dit ook in een persoonlijk gesprek met de betrokkenen uit Eindhoven, de scheidsrechter en de stewards te doen.
Het bestuur heeft de vier betrokkenen niettemin de toegang tot de finalewedstrijden om de Larry van Wieren Cup, die aanstaande zaterdag en zondag in Eindhoven en Geleen zullen plaatsvinden, ontzegd. De betrokkenen hebben toegezegd zich hierbij neer te leggen en de stadions dit weekend te mijden. 
Het Eaters-bestuur is uiteraard verheugd met de spijtbetuigingen en dat betrokkenen zich neerleggen bij de opgelegde sancties.
Ook het Eaters-bestuur heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de Eindhovense ijshockeyclub, de scheidsrechters en de betrokken families voor wat hen is overkomen.
Maatregelen om herhaling in de toekomst te voorkomen zullen in overleg met alle betrokkenen worden bepaald. Duidelijk is in elk geval gebleken dat er ook op het terrein van veiligheid een stevige uitdaging ligt voor het recent aangetreden bestuur.
Het bestuur gaat ervan uit dat de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) geen strafmaatregelen zal nemen voor het vroegtijdig staken van de wedstrijd. Een en ander in overeenstemming met het overleg dat zondagavond heeft plaats gevonden tussen de beide teamcoaches en de scheidsrechters.
Foto: © Lex Eckhardt
Cookieinstellingen