Optocht-filmavond terug van weggeweest

Foto:

In de jaren ’70 en ’80 was het een succesnummer: de filmavond van de Sittardse optochten. In die tijd, toen video en multimedia nog in de kinderschoenen stonden, kwamen er honderden mensen kijken naar de films van de optochten. 

Het kon zelfs zijn dat je een uurtje moest wachten omdat de zaal vol was, in de Sittardse schouwburg of bij zaal Laumen in de Putstraat. In de jaren ’90 is de filmavond een langzame dood gestorven. Op vrijdag 21 maart aanstaande vanaf 19.00 uur wordt de filmavond 2.0 nieuw leven ingeblazen.
De hoofdrolspelers als decor
Dit zal gebeuren in de Optochthal, midden tussen de praalwagens die zelf onderdeel uitmaken van de film. De Optochthal wordt feeëriek aangelicht en op drie plaatsen worden films gedraaid. Natuurlijk de film van de Kènjeroptoch en de Grote Optoch. Maar ook een compilatie van historische beelden en een speciale film van onze vaste filmploeg Jean Geurts en Tom Jessen, die, omdat de optocht werd opgenomen door landelijke, provinciale en regionale TV-zenders, met een andere kijk naar de Sittardse Optocht zijn gaan kijken. Met een verrassend resultaat!
Nakaarten
Een ander belangrijk doel van deze avond is het nakaarten. Vandaar dat deze filmavond vrij kort – drie weken – na de Vastelaovend is gepland. Met elkaar herinneringen ophalen aan de Optocht, de OPsjtart, de prijzen, de ‘läöker’ en voor wie wil ook nog over de gemeenteraadsverkiezingen. Kortom er is genoeg te bespreken. Hiervoor zal in de Optochthal ook een horecahoekje worden ingericht.
Afscheid Pierre Diederen
Tevens staat deze avond in het teken van het afscheid van Pierre Diederen. Na 22 jaar trouwe dienst gaat hij stoppen als lid en als voorzitter van het Optoch Kommitee Zitterd. Tussen 20.30 en 21.00 uur is hiervoor een officieel moment gepland, waarna iedereen hem op informele basis de hand kan schudden. Het Optoch Kommitee hoopt u allemaal te zien op vrijdag 21 maart.
optochtfilm-1-ton-dirkx-opsjtart
Foto’s:  Marga Pfennings
Cookieinstellingen