Lintje voor oud-burgemeester Dijkstra

Foto:

Oud-burgemeester van Sittard-Geleen Wim Dijkstra is door de Koning benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Gouverneur Theo Bovens heeft hem de bijbehorende versierselen overhandigd.

De heer Dijkstra is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten in de uitoefening van zijn hoofdfuncties in het openbaar bestuur, gecombineerd met talrijke maatschappelijke nevenfuncties.
Nadat hij wethouder was geweest in Tilburg (1986-1990), werd de heer Dijkstra in 1992 benoemd tot burgemeester van Udenhout, gevolgd door zijn benoeming tot burgemeester in Oss (1996-2001). Van 2001 tot 2006 was hij de eerste burgemeester in de – na de herindeling – nieuw gevormde gemeente Sittard-Geleen. Vanaf 2006 tot en met eind 2012 is hij waarnemend burgemeester geweest in diverse gemeenten: Doetinchem, Zaanstad, Vlissingen, Weert, Nijmegen en Venlo. Sinds  2013 is hij voorzitter van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De heer Dijkstra is – eveneens vanaf 2013 – bestuurlijk projectleider van het project ‘Veilig Publieke Taak’, een project gericht op de aanpak van agressie en geweld tegen politieke ambtsdragers en medewerkers met een publieke taak.
De heer Dijkstra vervult al meer dan 35 jaar een breed palet aan maatschappelijke functies waardoor hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de maatschappelijke vernieuwing, de leefbaarheid en het welzijn in de samenleving. Hij zette zich onder meer in voor de ontwikkeling en vernieuwing van het welzijnswerk (1994-2003), was actief als voorzitter van de Sectie Sociaal Culturele Activiteiten van het toenmalige Koningin Juliana Fonds, thans Oranje Fonds genaamd (1996-2005) en voorzitter van de adviescommissie van het Oranje Fonds (2005-2008). Hij was lid van de Raad van Toezicht
(2002-2006) en aansluitend voorzitter van de Stichting het Vlaams Cultureel Kwartier in Nijmegen (2006-heden). De heer Dijkstra is vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van XONAR Jeugd & Opvoedhulp (2005-heden) en lid van de Raad van Toezicht van Film by the Sea in Vlissingen (2010-heden).
In het verleden was hij onder meer actief in het onderwijs, de sociale werkvoorziening, cultuur en de (gehandicapten)zorg.
Cookieinstellingen