Verkeersmaatregelen op Rijksweg-Noord Sittard

Foto:

Vanwege de grootschalige bouwwerkzaamheden aan het project Ligne in Sittard wordt de Rijksweg-Noord vanaf 18 augustus in noordelijke richting weer deels afgesloten voor autoverkeer. In zuidelijke richting kan het verkeer de weg gewoon blijven gebruiken.

De verkeersmaatregelen worden op 18 en 19 augustus gefaseerd ingevoerd. Op beide dagen kan de Rijksweg Noord rond Ligne tijdelijk in beide richtingen zijn afgezet. Verkeersregelaars worden ingezet totdat de verkeersmaatregelen helemaal zijn uitgerold.
Verkeerssituatie Rijksweg Noord 
Vanaf maandag 18 augustus wordt de barrier langs de bouwplaats op de Rijksweg Noord verder de rijbaan op verplaatst. Dit gebeurt om voldoende ruimte te bieden aan het bouwverkeer en de (verkeers)veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Auto- en vrachtverkeer in noordelijke richting op de Rijksweg Noord wordt vanaf het kruispunt met de Wilhelminastraat omgeleid. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voor oversteekplaatsen worden extra markeringen aangebracht.
Stationsplein
Het Stationsplein blijft gewoon toegankelijk in beide rijrichtingen. Evaluatie van de verkeersmaatregelen die golden van augustus tot november 2013 wees uit dat het instellen van eenrichtingverkeer op het Stationsplein niet leidde tot de gewenste effecten. Vandaar dat deze verkeersmaatregel niet meer wordt ingesteld.
Bereikbaarheid centrum
Gemeente en aannemer doen er alles aan om (verkeers)overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven zoveel mogelijk te beperken. En om het centrum van Sittard bereikbaar te houden.
Cookieinstellingen