Zaterdag nieuwe Marotteschlager bekend

Foto:

Traditiegetrouw is het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer de eerste van de stroom liedjeswedstrijden die de komende tijd in het Limburgse worden gehouden ter verkiezing van nieuwe carnavalsschlagers. Tijdens het Sint Rosa Festival, op kermiszaterdag 30 augustus, is het weer zover.

Vanaf 20:33 uur nemen dan in spiegeltent Majestic op Cour Solanus een elftal zangers en zangeressen het tegen elkaar op. De liedjes worden zoals gebruikelijk gejureerd door een vakjury én het publiek. De entree, inclusief tekstboekje met stemformulier en pen, bedraagt € 2,- per bezoeker vanaf 12 jaar.
Geen Sint Rosakapel
De zangers en zangeressen worden ditmaal niet door de Sint Rosakapel, maar door de 12-mans live-formatie N’RGY! begeleid. Als opwarmertje zingt het trio Maike, Jan en Ron de jubileumschlager 2014 ‘Zitterd dreet door’ van Reinhard Wind, die daarna de Thei Hunnekens wisseltrofee terug geeft. 
De volgende liedjes, in volgorde van optreden, staan dit jaar in de finale:
– ‘Raar veugel’ van Jan Dieteren (tekst) en Paul Erens (muziek)
– ‘Fees’ van Peter Schaeks (tekst) en Jo Deusings (muziek)
– ‘De sjoonste daag’ van Maurice Indemans
– ‘Oos Pappegey’ van Wim Claessen (tekst) en Bert Poyck (muziek)
– ‘Vastelaovesgeis’ van Rob Hodzelmans
– ‘Noe effe neit’ van het duo Ed Geilen en Petro Willems
– ‘Veer doon ’t mit de Franse sjlaag’ met tekst van John Smeets en muziek van Gian Prince
– ‘Leifde is’ met tekst van Jacqueline Kersemakers-Wilms en muziek van Rogier Sievers
– ‘Miene ratata’ van Miriam Bartels (tekst) en Theo Bartels (muziek)
– ‘Raoze’ met tekst/muziek van Thei Wessels
– ‘Zitterd mien leif sjtap’ van René Haustermans
Nadat alle nummers volledig zijn gezongen passeren de refreintjes nogmaals de revue, en dan is het stemmen geblazen. Elk publiekslid vult op het stembiljet zijn of haar persoonlijke top drie in. Het als beste gekozen liedje mag zich Marotteschlager 2015 noemen en wordt samen met de nummers 2 tot en met 4 op de Marotte-CD 2015 gezet. Daarop staan ook onder andere een nieuw kindercarnavalsliedje, enkele nummers van de Marottekapel en van LKZH-winnaar ‘Neuge pils en eine sjoes’ uit Einighausen. 
De winnende liedjesschrijver ontvangt uit handen van Marianne Hunnekens-de Kok de Thei Hunnekens wisseltrofee, vernoemd naar muzikant en componist Thei Hunnekens, die bekend staat als de grondlegger en jarenlange drijvende kracht achter het uitbrengen van Sittardse vastelaovesleidjes op geluidsdrager. Aansluitend vindt een gezellige afterparty plaats.
Op de internetsite van De Marotte Zitterd (www.marotte.nl) kunt u de teksten van de elf finaleliedjes alvast lezen. Gedurende de avond doet De Marotte verslag via Twitter @Marotte_Zitterd. Wie wil reageren, wordt verzocht de hashtag #ZVK14 te gebruiken.
Cookieinstellingen