Getuigen plofkraak Obbicht gezocht

De politie zoekt getuigen van de plofkraak, die woensdagnacht rond 03:50 uur plaats vond op de Obbichter Markt.

Na de kraak gingen de daders ervandoor. In hun vlucht kwam hen bij Schipperskerk een politieauto tegemoet, die vanwege de plofkraak onderweg was naar Obbicht. Daarbij is de auto van de daders vermoedelijk opzettelijk tegen de rechtervoorzijde van de politieauto gereden. De politieauto raakte daardoor beschadigd en liep onder meer een lekke band op, waardoor de agenten geen achtervolging konden inzetten.
Tegen 5 uur werd in Roosteren een man gearresteerd die mogelijk met de plofkraak te maken heeft. Een tweede man wist te ontkomen. Hierop is een Burgernetmelding uitgegaan, maar dat heeft tot nu toe niet geleid tot de aanhouding van deze man.
In hoeverre de daders iets hebben weten buit te maken, is nog onduidelijk. Op dit moment vindt er technisch onderzoek plaats op de Obbichter Markt. De politie is nog steeds op zoek naar mogelijke getuigen. Mensen die iets gezien hebben dat te maken kan hebben met de kraak, of meer kunnen vertellen over de weggevluchte man in Roosteren, worden verzocht de politie te bellen op 0900 8844. Anoniem kan ook via 0800 7000.
Cookieinstellingen