Alcoholverbod op Skatepark046

Foto:

Het is vanaf vandaag verboden om alcoholhoudende dranken te nuttigen op het terrein van het Skatepark046 in Sittard. De burgemeester heeft besloten om het gebied rondom Skatepark046 aan de Holleweg in Sittard aan te wijzen als gebied waar een alcoholverbod geldt.

“Uit de buurt zijn klachten gemeld over overlast en zwerfvuil: lege flessen en blikjes slingerden rond op en in de omgeving van het skatepark. Daarop is besloten om de politie meer handhavingsmogelijkheden te geven door in het gebied een alcoholverbod in te stellen,” zegt een woordvoerder namens de gemeente.
Het gebied waar het alcoholverbod geldt is gelegen tussen de Monseigneur Buckxstraat, Monseigneur Rijckersstraat, Monseigneur Claessensstraat, Holleweg, Monseigneur Vranckenstraat en de Brugstraat. 
Een beslissing op basis van artikel 2:48 – Afdeling 11 Maatregelen tegen overlast en baldadigheid – van de Algemene Plaatselijke Verordening Sittard-Geleen wordt altijd genomen op basis van overlast en/of baldadigheid. Alcoholverboden zijn een middel om dergelijke overlast te voorkomen. Op plaatsen waar zo’n verbod geldt mag geen alcohol gedronken worden, maar het is óók niet toegestaan aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij je te dragen.
Cookieinstellingen