Zestien ontslagen bij Intertek

Foto:

Intertek, “een toonaangevende leverancier van kwaliteitsoplossingen voor een breed scala aan industrieën over de hele wereld”, zoals het bedrijf zichzelf aanprijst, voert momenteel een reorganisatie door in haar locatie in Geleen.

Bij het laboratorium van Intertek Polychemlab in Geleen verdwijnen 16 van de 231 banen. Het betreft voornamelijk mensen met een vast arbeidscontract en een aantal flexwerkers.
De belangrijkste reden voor deze ingreep is de economische crisis die flink huis houdt binnen de chemische en petrochemische industrie. Daarnaast speelt de toenemende wereldwijde concurrentie binnen deze industrieën een rol. 
Op grond daarvan heeft het bedrijf besloten om haar activiteiten en organisatorische opbouw te herstructureren. Diensten waar minder vraag naar is worden daarbij aangepakt.
Intertek geeft aan dat het tegelijkertijd blijft investeren in de verbetering van haar dienstverlening en in nieuwe en innovatieve technologieën en vormen van dienstverlening. Over de herstructurering is overeenstemming bereikt met de betrokken ondernemingsraad en vakbonden. Door de inkrimping hoopt het bedrijf te overleven.
Cookieinstellingen