Veolia dagvaardt Provincie inzake OV-concessie 

Foto: Veolia

Vervoerder Veolia, die in Limburg onder andere de Maaslijn Roermond-Nijmegen en de Heuvellandlijn tussen Heerlen en Maastricht verzorgt, heeft de Provincie Limburg en de Stadregio Arnhem-Nijmegen gedagvaard in een kort geding.

Veolia vindt dat NS en haar dochterondernemingen het speelveld in de aanbesteding verstoren. Het gaat om de aanbesteding van de openbaar vervoersconcessie voor de periode 2015-2031. Met het kort geding, dat op 2 oktober voor de rechtbank in Maastricht dient, wil Veolia bereiken dat NS wordt uitgesloen van deelname aan de aanbesteding. 
Gedeputeerde Patrick van der Broeck reageert: “Jammer dat dit nu gebeurt. Maar als je kijkt naar de trend in ov-aanbestedingen in Nederland blijkt dat dit bijna altijd gepaard gaat met rechtzaken. We doen alles eraan om ervoor te zorgen dat de reiziger hier geen last van zal hebben.” De provincie volgt een zeer zorgvuldige aanbestedingsprocedure, omdat de belangen groot zijn. De zaak ligt nu bij de rechter. Daar moet de verdere discussie gevoerd worden. 
Cookieinstellingen