Beeldmateriaal ongeregeldheden derby gevraagd

De politie is op zoek naar foto’s en filmpjes die getuigen hebben gemaakt van de ongeregeldheden die afgelopen zaterdag in of bij het stadion van Fortuna Sittard plaatsvonden.Op de avond van de ongeregeldheden rond de derby tussen Fortuna Sittard en Roda JC werden 29 personen aangehouden, waarvan er uiteindelijk 15 werden verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging.

Bij de voetbalwedstrijd in het voetbalstadion van Fortuna Sittard liep het diverse keren uit de hand. Een deel van de aanwezige supporters klom over de omheining om op het veld te geraken. Ook werd er een hekwerk vernield, waarna de groep de confrontatie met suppoosten en de Mobiele Eenheid zocht.
Van de zes verdachten die momenteel nog vast zitten, zijn er twee minderjarig. Inmiddels heeft de politie met diverse getuigen gesproken. Daarnaast wordt het thans beschikbare beeldmateriaal onderzocht. Het is zowel de politie als het openbaar ministerie er veel aan gelegen om de identiteit van de relschoppers vast te stellen. Mede daarom is de politie met name op zoek naar aanvullend beeldmateriaal van mensen die foto’s of filmpjes hebben gemaakt van de gebeurtenissen in en om het stadion van Fortuna Sittard.
Uploaden
Mensen die over beeldmateriaal beschikken, kunnen deze via de website van de politie uploaden. Zij kunnen hiertoe het Meldformulier invullen. Daarbij is belangrijk er in het veld ‘Plaatsnaam voorval’ de plaatsnaam ‘Sittard’ wordt ingevuld. Uiteraard kunnen getuigen ook contact opnemen met de politie via 0900 8844. Anoniem is eveneens mogelijk door te bellen met Stichting M op 0800 7000.
https://www.facebook.com/Dutchultrashooligans/posts/336526676507426
Cookieinstellingen