Wegwerkzaamheden en omleidingen in Sittard-Geleen

Foto:

Ligne, Turborotonde de Wissel, verkeerslichten Kenndeysingel, Putstraat en Engelenkampstraat, vervanging brug Sportcentrumlaan en reconstructie van de Sittarderweg in Nieuwstadt: op al deze plekken wordt aan de weg gewerkt en/of zijn of worden binnenkort omleidingsroutes van kracht.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de bereikbaarheid van het centrum van Sittard, de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit te verbeteren. 
Werkzaamheden betekenen overlast, maar de gemeente doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Het verkeer blijft dan ook zoveel mogelijk de normale route volgen. Waar dat niet mogelijk is, wordt tijdig een omleiding gerealiseerd. 
Hieronder volgt een overzicht van de planning voor de komende maanden. Op de website staat een plattegrond waarop dit overzicht wordt weergegeven. 
Ligne
Van 19 augustus jl. tot en met eind 2016 is op de Rijksweg Noord tussen Voorstad en Linde enkel eenrichtingsverkeer toegestaan in zuidelijke richting. Het verkeer wordt op afstand door middel van adviesroute “A” omgeleid naar andere gebiedsontsluitingswegen.
Turborotonde De Wissel 
Kruising Odasingel – E. van Barstraat – Rijksweg Noord: op 22 september aanstaande worden de tijdelijke verkeersmaatregelen opgebouwd, die 23 september in werking treden. De doorstroming van verkeer naar en van het centrum van Sittard blijft mogelijk. Om de verkeershinder te beperken wordt het verkeer op afstand geadviseerd een alternatieve route te kiezen. Deze adviesroute sluit aan op de adviesroute van het project Ligne.
Vervanging verkeerslichten 
Kennedysingel – Engelenkampstraat en Putstraat: verkeershinder van 1 september tot en met 8 oktober. De huidige verkeerslichten zijn aan het einde van hun levensduur. De nieuwe verkeerslichten zullen worden gekoppeld aan de verkeerslichten op de Engelenkampstraat en die op de kruising Keulsebaan-Kennedysingel om de doorstroming van verkeer te optimaliseren. Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van tijdelijke verkeerslichten. In de ochtend- en avondspits worden verkeersregelaars ingezet. Het kan ook noodzakelijk zijn om de aansluiting Beukeboomweg – Leyenbroekerweg tijdelijk af te sluiten, in dat geval wordt er een omleidingsroute ingesteld via de C. Beltjenslaan.
Vervanging brug Sportcentrumlaan
Start eind 2014 – begin 2015 (volgens de laatste planning). De Sportcentrumlaan wordt acht tot tien weken volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via  de route Tudderenderweg – Odasingel – Dr. Nolenslaan.
Sittarderweg 80-60 km/u te Nieuwstadt
Vanaf 15 september is het verlengde van de Nusterweg, de Sittarderweg, volledig gestremd in verband met een totale reconstructie van deze weg. De werkzaamheden zijn naar verwachting halverwege december gereed. Opdrachtgever is de gemeente Echt-Susteren, maar het verkeer zal worden omgeleid over de wegen binnen Sittard-Geleen, onder ander over de dr. Nolenslaan via adviesroute ‘X’. 
Cookieinstellingen