Vanaf morgen gratis Wi-Fi in centra

Foto:

Het werd een tijdje geleden al aangekondigd: vanaf 1 oktober 2014 kan iedereen in de centra van Sittard en Geleen gratis gebruik maken van draadloos internet het Centrummanagement de stad voor bezoekers nog aantrekkelijker maken. 

Bezoekers kunnen gemakkelijk en goedkoop nader kennismaken met de stad via hun smartphones en tablets. Voor de buitenlandse bezoekers is gratis Wi-Fi extra handig, omdat zij meestal een internetabonnement op hun telefoon of tablet hebben dat alleen in het thuisland werkt. 
Hotspots
Om gratis Wi-Fi mogelijk te maken heeft Ziggo de zogenaamde straatkasten omgebouwd tot Wi-Fi-hotspot. Deze straatkasten, die normaal gesproken alleen gebruikt worden voor dataverkeer en televisiesignalen van Ziggo, zijn met een technische ingreep geschikt gemaakt om als krachtige Wi-Fi-hotspot met een zendbereik van ca. 100 meter te fungeren. In het centrum van Sittard komen 17 van deze punten, en in het centrum van Geleen 11. Hiermee is het grootste deel van de binnenstad voorzien van gratis Wi-Fi.
WiFiSittard-Geleen
Deze Wi-Fi-hotspots zijn vrij en zonder een wachtwoord voor iedereen toegankelijk. Het gratis Wi-Fi netwerk heet WiFiSittard-Geleen. Na het inloggen wordt de gebruiker doorverwezen naar een zogenaamde landingspagina met informatie over de activiteiten in de stad en de bereikbaarheid. 
Voor het gratis Wi-Fi netwerk maakt Ziggo gebruik van bestaande straatkasten en bekabeling. Daardoor hoeft de straat niet te worden open gegraven.
Na de start per 1 oktober wordt de maand oktober gebruikt om, aan de hand van ervaringen en meldingen, te bezien of en, waar nodig, het netwerk nog aanpassing behoeft. Dit alles in het kader van een stuk nazorg.
Starthandeling door wethouder Lebens en voorzitter Joosten
Op woensdag 1 oktober a.s. vindt een symbolische starthandeling plaats door wethouder Noël Lebens (Stedelijke Ontwikkeling) en René Joosten (voorzitter Centrummanagement). Vanaf 16.00 uur zullen de heren samen raamstickers met het bekende ‘free Wi-Fi zone’-logo uitdelen aan winkeliers en horecaondernemers aan de Markt en in de Limbrichterstraat te Sittard. 
Cookieinstellingen