Aanleg De Wissel kon niet sneller

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De aanleg van de vrijdag geopende turborotonde De Wissel heeft de gemoederen vanaf de start van de werkzaamheden eind september aardig bezig gehouden. 

Het kostte wat tijd voordat het verkeer gewend was aan de omleidingsroutes en de aanzienlijke wachttijden bij de verkeerslichten. 
Een vaak gestelde vraag was waarom er niet langer werd doorgewerkt aan de rotonde, zoals dat ook gebeurde in Geleen bij de aanleg van de rotonde bij de Kluis.
Volgens de gemeente zijn beide projecten niet te vergelijken, want bij De Wissel moest allereerst ook de riolering onder handen worden genomen en dat is op zich al een ingrijpende klus. Verder is het gebied dat door De Wissel in beslag wordt genomen flink wat groter dan bij de Kluis. Het bedrag dat met de aanleg van De Wissel is gemoeid ligt een factor 10 hoger dan bij de Kluis.
De belangrijkste reden om niet ook in de weekenden en avonden door te werken is niet dat daarmee hogere kosten zijn gemoeid, maar dat dit met de klankbordgroep zo is afgesproken. Veel bewoners in de omgeving van De Wissel wensten geen geluids- en lichtoverlast in de avonduren, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.
Cookieinstellingen