Marotte bambósj voor Sittardse jeugd

Fabrizio
Fabrizio
Foto: Ton Dirkx

Op 30 januari organiseert de jeugdcommissie van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd vanaf 20:11 uur de Marotte Bambósj in café de Buren aan de Sittardse Markt.

De jeugd uit Sittard en omgeving, tussen 11 en 14 jaar, is van harte uitgenodigd voor dit gratis toegankelijke evenement. Dit jaar is ‘glamour en glitter’ als thema gekozen. Omcirkel deze datum nu dus alvast op de kalender van het nieuwe jaar.

Bambósj make
‘Bambósj make’ was in 2009 de titel van het ‘kènjervastelaovesleidje’ van De Marotte Sittard. “Kòm van die bank aaf en zet tot besjloet, flot d’n tv bie dich oet’, (“Kom van de bank af en zet daarna je televisie snel uit”, red.) was één van de tekstregels van het liedje. Leerlingen van basisschool Loedoes vertolkten het liedje met veel enthousiasme tijdens de Sittardse carnavalsdagen.

‘Bambósj make’ is een typisch Sittardse uitdrukking, die zoveel betekent als een groot feest maken. En dat is precies wat de organisatoren van dit evenement hopen te bereiken. Het thema is bewust toegankelijk gehouden, zodat de jeugdige bezoekers zich hieromtrent uit kunnen dossen. Van blingbling tot schittering en van feestelijke cocktailjurk tot goudkleurige fluwelen broek. Zo lang het maar past binnen het thema ‘glamour en glitter’. Uiteraard komt de nieuwe stadsprins op bezoek, samen met De Marotte. Fabrizio zorgt voor de muzikale noot. Tevens is een karikatuurtekenaar aanwezig en kan de jeugd die dat wil geschminkt worden.

Alcoholvrij
De entree is gratis, maar kom op tijd want afgelopen jaar was het met meer dan 100 bezoekers al gezellig druk in café ‘de Buren’. Uiteraard wordt er geen alcohol geschonken. Vanaf 22.00 uur zijn ook ouders van harte welkom om de sfeer van de Marotte Bambósj te kunnen proeven.

Cookieinstellingen