Inauguratie Gino van Strijdonck tot lector Material Sciences

Foto: Zuyd Hogeschool

‘Material Sciences’ betekent zoveel als materiaalonderzoek en voor dr. Gino van Strijdonck is ‘materiaal’: kunststof voor hoogwaardige toepassingen in onder meer de bouw, zorg en gezondheidstoepassingen.

Op vrijdag 6 maart wordt Gino van Strijdonck op de Chemelot Campus in Geleen geïnaugureerd tot lector Material Sciences bij Zuyd Hogeschool.

Vragen van het midden- en kleinbedrijf oplossen met nieuwe, duurzame technologieën zoals 3D-printen en nanotechnologie en op die manier academische kennis naar gebruikers brengen: dat is wat het lectoraat Material Sciences van Zuyd Hogeschool nastreeft.

In zijn inaugurele rede op 6 maart, getiteld Chemistry and Materials: it is all about performance … and size does matter, gaat Gino van Strijdonck in op de ontwikkeling van duurzame kunststoffen voor hoogwaardige toepassingen. Allereerst bespreekt hij het gebruik van micro flow-reactoren om op een efficiënte wijze chemische verbindingen te maken. Vervolgens legt hij uit hoe nanodeeltjes gebruikt kunnen worden om materialen extra functionaliteit te geven, bijvoorbeeld een levensduurverlenging van coatings voor zonnecellen. Ten slotte zal hij ingaan op de gebreken van de huidige generatie plastics die voor de veelbelovende verwerkingstechniek 3D-printen gebruikt worden, en hoe die plastics verbeterd kunnen worden.

Cookieinstellingen