Twee keer schoorsteenbrand in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De brandweer is maandagavond even voor 18:00 uur uitgerukt naar de Rijksweg Noord in Sittard vanwege een schoorsteenbrand. ’s Nachts was het opnieuw raak, ditmaal in de Pieter de Hooghstraat.

Even voor 01:00 uur kwam uit die straat een melding binnen van een schoorsteenbrand. Toen de brandweer de woning binnenging bleek dat ook de bovenverdieping in brand stond. De aangrenzende woningen werden daarop ontruimd en de brand werd opgeschaald naar een middelbrand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bij een schoorsteenbrand vat de vettige roetaanslag die zich in het rookkanaal in de loop der tijd heeft opgebouwd vlam. Daardoor kan het rookkanaal zo heet worden, dat het scheurt en lek raakt. Dan kunnen rookgassen en vlammen zich in de woning uitbreiden, zoals dinsdagnacht gebeurd in de Pieter de Hooghstraat. Een schoorsteenbrand is herkenbaar aan een sterke rookontwikkeling die soms ook in het huis terecht komt, een loeiend geluid in het rookkanaal en een sterkere trek. Het regelmatig laten vegen van uw schoorsteen voorkomt schoorsteenbrand.

Cookieinstellingen