B&W verwachten toch bedrijfseigen cao De Domijnen

Foto: detail omslag ondernemingsplan De Domijnen

Volgens het college van B&W zijn de verschillende partijen het er inmiddels over eens dat het toepassen van een bedrijfseigen cao voor De Domijnen toch de enige reële mogelijkheid is.

Dat valt te lezen in een brief van het college aan de gemeenteraad over de voortgang van de implementatie van cultuurbedrijf De Domijnen. Die voortgang werd geremd door strubbelingen rond het opstellen van die bedrijfseigen cao en de nog niet afgeronde reorganisatie van muziekschool Artamuse.

Enige tijd geleden gaven de vakbonden nog aan dat een bedrijfseigen cao niet haalbaar was, omdat werknemers van Biblionova gehouden waren aan de algemeen verbindende cao Openbare Bibliotheken. Het Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken heeft echter per brief laten weten dat de cao een minimum-cao is, waarvan mag worden afgeweken mits het resultaat per saldo voor de werknemer niet slechter is.

Wat Artamuse betreft laat de gemeente weten dat de muziekschool momenteel de hand legt aan een saneringsplan dat op 30 maart a.s. aan de vakbonden wordt voorgelegd. Over berichten in de media dat Artamuse het risico zou lopen op een faillissement laat men weten die dreiging vooralsnog niet te zien, “maar voorspoedige overeenstemming met de bonden over deze sanering is gezien de financiële situatie van Artamuse wel geboden”.

In afwachting van een bedrijfseigen cao zijn de werknemers van Biblionova, Artamuse, de Stadsschouwburg, museum Het Domein en het Euregionaal Historisch Centrum nog altijd formeel niet overgestapt naar cultuurbedrijf De Domijnen.

Cookieinstellingen