Poortjes NS-station Sittard vanaf 3 juni dicht

Foto: Chipkaart

Als het aan NS ligt gaan de toegangspoortjes tot de stationstunnel en de perrons van het Sittardse NS-station met ingang van 3 juni dicht.

Dat meldt Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad meldt zaterdag.

Dat leidt ongetwijfeld tot hernieuwde protesten van mensen die de stationstunnel gebruiken als verbinding tussen het Limbrichterveld en het centrum van de stad. Alleen mensen die een OV-chipkaart hebben kunnen dan nog van de stationstunnel gebruik maken door aan de ene kant in te checken en aan de andere kant uit te checken. Kosten: 0 euro.

Veel werknemers van diverse kantoorpanden achter het station die op loopafstand in  maken tijdens de pauze gebruik van de stationstunnel om een wandeling richting centrum te maken. Verder liggen er een aantal scholen in het Limbrichterveld die vanuit het centrum lopend snel via de stationstunnel te gebruiken zijn en ook inwoners van het Limrbichterveld die ten zuiden van de Tunnelstraat wonen maken vaak van de tunnel gebruik.

Wie geen OV-chipkaart heeft moet vanaf 3 juni dus een flink stuk omlopen, hetzij via de Tunnelstraat-Parallelweg, hetzij via de Poststraat-Bergerweg-Brugstraat.
» OV-chipkaart aanvragen

Het sluiten van de poortjes moet het zwartrijden tegengaan en daarmee ook agressie jegens NS-medewerkers. Het zijn immers doorgaans de zwartrijders die zich schuldig maken aan agressie jegens en mishandeling van NS-personeel. De afgelopen weken hebben zich op diverse plekken in het land weer een aantal vervelende incidenten voorgedaan, waarbij NS-medewerkers het slachtoffer werden van mishandeling.

In een reactie laat wethouder Bert Kamphuis weten dat de OV-poortjes pas dicht kunnen als er overeenstemming is met de gemeente. “Dat is nog niet het geval.”

Cookieinstellingen