Bloemenexcursie naar Grasbroek

Foto: Natuurmonumenten

De lente breekt nu echt los. In het natuurgebied Grasbroek valt dan ook van veel moois te genieten. Reden voor Natuurmonumenten en IVN Land van Swentibold om op zondag 19 april een bloemenexcursie naar het natuurgebied bij kasteel Grasbroek te organiseren.

Vogels en bloemen
Het eerste wat je opvalt in dit bos, in dit bronnengebied, zijn de vele bloemen! Velden met bosanemonen, slanke sleutelbloem, goudveil, aronskelk en pinksterbloemen. De Keukenhof is er niets bij. In dit bos hoor en zie je in het voorjaar ook veel vogels: specht, boomklever, winterkoninkje en buizerd. Het is een waar vogelconcert! Om 11:00, 13:00 en 15:00 uur verzorgen de gidsen van IVN Land van Swentibold een excursie door het prachtige voorjaarsbos van Grasbroek. De excursie duurt 1,5 uur en laarzen zijn noodzakelijk in dit natte natuurgebied.

Proef de cultuurhistorie
De excursies starten bij de oprijlaan naar het kasteel, bij de promotiewagen en vrijwilligers van Natuurmonumenten. Het prachtige 16e eeuwse kasteel Grasbroek is een rijksmonument en momenteel in gebruik als vakantiewoning. Ervoor ligt een oude hoogstamboomgaard die dan waarschijnlijk vol in de bloesem staat. De voormalige forellenvijver en één van de beide mottes worden eveneens bezocht. Deze mottes zijn kunstmatige heuvels van voormalige kasteelburchten, uit de 10e en 16e eeuw.

Aanmelden
Meld je aan, trek je laarzen aan en ontdek hoe mooi dit natuurgebied in het voorjaar is. De excursies zijn om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Het vertrekadres is Bornerweg 33-35 in Limbricht (tussen Limbricht en Born in).

Entree: voor leden van Natuurmonumenten € 5,00; voor niet-leden € 8,00 per persoon. Voor meer informatie en reserveringen gaat u naar www.natuurmonumenten.nl/agenda of belt u met het Bezoekerscentrum Brunssummerheide, 045 – 563 03 55.

Omdat er maar enkele parkeerplaatsen beschikbaar zijn worden deelnemers aangeraden vooral te voet of op de (OV)fiets naar Grasbroek te komen.

Cookieinstellingen