V&D betaalde volledige huur

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vastgoedeigenaar Metroprop heeft van V&D de volledige huur ontvangen voor de panden in Heerlen en Sittard. Dat meldt RTL Z dinsdag.

V&D vraagt van personeel, banken, leveranciers en verhuurders stappen terug te doen in het belang van de continuïteit van het warenhuis. Metroprop is een van de verhuurders die niet van plan zijn daaraan mee te werken. Het bedrijf verlangt de volledige doorbetaling van de huur.

Twee weken geleden verloor V&D een kort geding dat door een andere verhuurder – Mondia Investments B.V. – was aangespannen betreffende de huurbetaling voor een pand in Hengelo. De rechter liet in zijn uitspraak blijken dat handelwijze van V&D om eenzijdig het huurbedrag te verlagen aanleiding is voor rechtsongelijkheid en juridische chaos. V&D is tegen de beslissing van de rechter in beroep gegaan.

Metroprop heeft inzake de huur voor het pand in Den Bosch ook een kort geding aangespannen tegen V&D. Voor de panden in Sittard en Heerlen loopt een bodemprocedure. V&D heeft laten weten dat het een deel van de voor Sittard en Heerlen betaalde huur zal terugvorderen, wanneer de uitspraak van de rechter in het hoger beroep in de zaak betreffende Mondia Investments B.V. en in het door Metroprop aangespannen kort geding in het voordeel van V&D uitvalt.

Cookieinstellingen