Eerder ongeval aanleiding verkeersdrama Beek

Foto: Venture [CC BY-SA 3.0]

De politie heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van het verkeersdrama dat zich in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft voorgedaan op de A2, ter hoogte van Beek in de richting van Maastricht.

Uit het sporenbeeld zoals de politie dat heeft vastgesteld en de verklaringen van enkele getuigen is de 51-jarige automobiliste uit Meerssen in Beek via de juiste oprit de autosnelweg A2 opgereden in de richting van Maastricht.

» zie ook Ongeval A2 eist drie levens

Even voorbij vliegveld Maastricht-Aachen Airport raakt zij om onduidelijke redenen de vangrail, waardoor haar auto over de weg tolt. Als de auto stilt komt te staan staat deze met neus in noordelijke richting, tegen de rijrichting in. Waarschijnlijk door de aanrijding is een van de koplampen van haar auto defect geraakt.

De politie vermoedt dat de vrouw vervolgens in paniek is weggereden en zich niet heeft gerealiseerd dat ze tegen de verkeersstroom aan het inrijden was.

Als spookrijdster rijdt ze over de A2 richting Eindhoven met een snelheid van circa 60 tot 70 km per uur. Korte tijd later botst ze frontaal op een tegenligger, de auto waarin de man en vrouw uit Maastricht zaten.

Om vast te stellen of er sprake is van alcoholgebruik is van haar bloed afgenomen. De uitslag van dat laboratoriumonderzoek zal nog enige tijd vragen.

Cookieinstellingen