Bijzondere bomen in en rond de stad

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 26 april organiseren IVN Sittard-Geleen en IVN Munstergeleen onder leiding van Gerrit Haak de wandeling Bijzondere bomen in en rond de stad.

Deze eerste van vier regio-wandelingen gaat langs Bijzondere Bomen met symboliek en speciale betekenis voor ons, mensen.

De wandeling start in Sittard bij het Rijksmonument Stadspark met een ommetje van ongeveer 6 km over de Kollenberg via het memoriebos, historische bomen en herdenkingsbomen voordat het park aan bod komt.

Gerrit Haak vertegenwoordigt in deze regio de Bomenstichting, die onder meer het landelijk register van monumentale bomen onderhoudt. Tijdens deze wandeling legt hij uit, waaraan bomen moeten voldoen om als monumentaal aangemerkt te worden en u zult daarvan voorbeelden zien. Plaatsen waar oude bomen bewaard zijn gebleven, zijn bijvoorbeeld parken bij kastelen en landgoederen, waarvan u tijdens de andere regio-wandelingen mooie voorbeelden zult zien. Ook op een kerkhof of begraafplaats worden bomen (meestal) met rust gelaten. Maar bomen zijn om meer redenen bijzonder.

Vertrek 10:00 uur vanaf parkeerterrein bij de Ophovenerhof, Molenweg 57 in Sittard. De wandeling is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk.

Cookieinstellingen