Internationale politieactie tegen Bandidos

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij huiszoekingen bij leden van motorclub Bandidos in Duitsland, Finland en Nederland heeft de politie drugs, wapens en contant geld gevonden.

De actie werd internationaal opgezet. Er werden 40 woningen doorzocht. Het is niet bekend in welke plaatsen in Nederland huiszoekingen zijn gedaan.

De bezochte Bandidosleden worden ervan verdacht een criminele organisatie te runnen betreffende internationale drugshandel. In Finland werden 8 en in Duitsland 7 Bandidosleden opgepakt. Of er in Nederland Bandidosleden werden gearresteerd is niet bekend.

In Sittard werd afgelopen jaar het eerste Nederlandse Bandidoschapter opgericht. Sinds dat moment zijn er tal van incidenten rond de Bandidos of leden daarvan geweest. Vorige week vond bij café Dug-Out aan de Romeinenstraat in Sittard een gewelddadige confrontatie plaats tussen Bandidosleden en leden van de Red Devils en een adspirant-lid van de Hells Angels. Die leidde ertoe dat burgemeester Sjraar Cox het café voor drie maanden sloot, het plaatsen van een mobiele camera in de buurt en een verbod op het dragen van hesjes van motorclubs.

Dossier: Motorclubs
Cookieinstellingen