Barghse Jonges in de regen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het concert dat de Barghse Jonges op de avond van Hemelvaartsdag op de Markt in Sittard gaven kreeg geen medewerking van de weergoden.

Waar op een zonnige dag – zeker op een vrije dag als Hemelvaartsdag – de terrassen altijd tot laat in de avond bomvol zitten, nodigde het weer daar nu beslist niet toe uit. Jammer voor de Barghse Jonges, die met hun grotendeels op de Bläck Fööss geënte programma een groter gehoor hadden verdiend.

Barghse Jonges staat voor een muziekproject waarvan alle opbrengsten gedoneerd worden aan projecten die zijn gericht op onderzoek naar en behandeling van kanker. Het gratis concert van de Barghse Jonges werd georganiseerd door sponsorwielertocht Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding i.s.m. de Gemeente Sittard-Geleen en de horeca van de Markt in Sittard.

Sinds 2002 heeft de Stichting Barghse Jonges meer dan 200.000 Euro afgedragen aan projecten onder auspiciën van KWF Kankerbestrijding/Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding. Bergh in het Zadel heeft in totaal al ruim driekwart miljoen euro bijeengefietst en toert momenteel met de Klaver4tocht door Nederland.

concert-barghse-jonges-webcam-sittard

Cookieinstellingen