Decor voor Groove Garden verrijst

Op het voormalige CIOS-terrein aan de Sportcentrumlaan in Sittard wordt hard gewerkt aan het opbouwen van alle tenten en podia die komend weekend door duizenden fans van het voor de elfde keer georganiseerde Groove Garden Festival zullen worden bezocht.

De organisatie van het bekendste dance-festival van de regio krijgt daarbij weer hulp van vrijwilligers. Maar ook leerlingen van het St.-Lucas uit Eindhoven, die daar een opleiding eventmanagement volgen, steken de handen uit de mouwen. Bij het optuigen van een evenement moet er nogal wat worden geregeld en moet er aan tal van wensen en eisen worden voldaan. Niet alleen van het publiek en de optredende artiesten, maar ook aan allerlei regels op het gebied van geluidsoverlast, milieu en veiligheid. Meewerken aan het opbouwen van Groove Garden is fysiek soms pittig maar bovenal ook leerzaam.

Zaterdag en zondag treden verdeeld over 5 podia 84 acts in diverse muziekstijlen op. De main-stage wordt dit jaar aangekleed met heuse watervallen. “Vrijdagavond wordt er proef gedraaid, dat wordt dus een spannend momentje”, zegt mede-organisator Danny Pisters.

» tickets

Net als voorgaande jaren wordt er op gelet dat de geluidsnormen niet worden overschreden om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. “Vorig jaar hebben we in totaal acht klachten uit de omgeving binnengekregen”, zegt Pisters. “We willen vanzelfsprekend zo min mogelijk overlast voor de omwonenden. Dit jaar hebben we daarom het hoofdpodium een kwart slag gedraaid, zodat het volledig met de rug naar de verderop gelegen bebouwing van de Baandert is komen te staan.” Voor komend weekend wordt bovendien een westelijke wind verwacht. Vrijdagavond kunnen de buurtbewoners het allemaal zelf even komen bekijken. Ze krijgen dan een rondleiding over het festivalterrein.

Op de vraag waar de camping wordt ingericht zegt Pisters: “Dat bericht in De Limburger/Limburgs Dagblad over de wens om een festivalcamping te realiseren kwam wat mij betreft veel te vroeg naar buiten. We hebben het er onderling weleens over gehad dat het wellicht een toegevoegde waarde voor het festival zou kunnen betekenen wanneer gasten die van verder komen dichtbij het festivalterrein zouden kunnen kamperen. Ruimte daarvoor is er genoeg. Maar voordat je als organisatie met zo’n plan naar buiten treedt moet je eerst je huiswerk doen en alle pro’s en contra’s afwegen, een gedegen plan opstellen en vervolgens in overleg treden met de gemeente. En als duidelijk is dat daar de bereidheid bestaat om medewerking te verlenen kun je dat bekend maken. Niet eerder.”

De belangstelling voor Groove Garden is ook dit jaar weer groot. Volgens de organisatie verloopt de kaartverkoop prima. Dat is ook niet gek als je naar het zeer uitgebreide programma kijkt.

programma

 

Cookieinstellingen