Zaterdag opening Week van de Amateurkunst

Foto: Week van de Amateurkunst

Op zaterdag 30 mei wordt het startschot gegeven voor WAK 2015! Dit jaar is de officiële landelijke opening op de Markt in Sittard. De Domijnen verzorgt het programma, in samenwerking met WAK Nederland.

Programma
11:00 Kick-off tekenwedstrijd Jeugdcultuurfonds, Kunst op de markt, kunst per kilo
12:00 Ontvangst genodigden met Singer-Songwriter
12:45 Officiële opening op de Markt met:
Drumband St. Salvius, St. Barbara, speciaal gecomponeerde mars Meetpoint, directeur De Domijnen Tom de Rooij, Urban Dancefactory, Niels Sievers (jonge singer-songwriter), voorzitter WAK Nederland Mavis Carrilho, uitreiking Gouden C Fonds Cultuurparticipatie, muziekcorps Sanderbout met live schilderen door Margriet Janssen, wethouder Noël Lebens, cabaretduo Yentl en de Boer, Koorfusion o.l.v. Esther Zaad/Coming Home Dotan, dansschool Danzaira
14:00 Koperen Golf met compositie Leon Vliex
14:05 Podiummuziek op de Markt: muziekcorps en jeugdorkest (tot 15:30)
14:15 Wandeling door Sittard met bezoek aan VAKWERK (met o.a. A paper/A day en Smart Art), atelier Speels, Mariapark, De Domijnen 03, Pitboel
16:00 Einde

Uitgelicht
Special guests Yentl en de Boer – het nieuwe muzikale absurdistische cabaretduo van Nederland. In 2013 wonnen ze de jury en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daar kwam in 2014 nog eens de Annie MG Schmidt-prijs bij voor het nummer Ik heb een man gekend. Op dit moment spelen ze hun eerste avondvullende voorstelling De Meisjes. Luister mee!

De Gouden C is een prijs voor een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je mee moet maken. De vijf genomineerden zijn:

  • Grenzeloos Tilburg 1914-1918 van De Kwekerij Theaterproducties
  • Handwerken 7.0 van Vrouwen van nu
  • Hijabi Monologen NL van Stage-Z i.s.m. Theater Zuidplein
  • Oudkast van Delftst Peil en Kunst in de wijken
  • Transform van STRP

» meer informatie over de Gouden C en de genomineerden

A paper/A day – Elke dag een tekening. Voor veel makers is het de ideale manier om indrukken vast te leggen, om in het kleine het grootse te zien, om creatief te blijven. KUNSTLETTERS lanceerde een wedstrijd voor al deze dagboektekenaars. Een groot peloton van enthousiaste Vlaamse en Nederlandse tekenaars leverde 3.500 tekeningen in. Goed voor een knaller van een tekenmarathon! Een selectie is te zien bij VAKWERK op 30 mei.

Cookieinstellingen