Voorarrest verdachten politieactie OMGs verlengd

Foto: VMN-fotografie Sittard

De 17 in voorarrest zittende verdachten, die werden opgepakt tijdens de grote politieactie tegen motorbendes van 27 mei jongstleden, blijven langer in voorarrest.

​Vandaag heeft de raadkamer gevangenhouding daarover geoordeeld. De officier van justitie heeft gevorderd dat alle verdachten 30 dagen langer vast blijven zitten. De raadkamer gevangenhouding, bestaande uit drie rechters, heeft dit ten aanzien van alle verdachten toegewezen. De raadkamer is van oordeel dat er ernstige bezwaren zijn en dat er gronden zijn die het voortduren van de voorlopige hechtenis rechtvaardigen.

Voor alle verdachten geldt dat de aan hen opgelegde beperkingen voorlopig blijven voortduren.

Hoe gaat de zaak nu verder?
Indien het Openbaar Ministerie van mening is dat de verdachten na verloop van deze 30 dagen nog langer in voorarrest dienen te verblijven, moet dit opnieuw voorgelegd worden aan de raadkamer gevangenhouding. Voordat de maximale tijd dat de verdachten in voorarrest mogen zitten verstrijkt, komen de zaken op zitting. Dit zal dan waarschijnlijk een pro-forma zitting zijn; een zitting waarbij de zaken nog niet inhoudelijk behandeld worden. Een definitieve zittingsdatum is op dit moment nog niet bekend.

Cookieinstellingen