Tekenbeet opgelopen?

Foto: Richard Bartz (CC BY-SA 2.5)

Inatoss Laboratories is een onderzoekslaboratorium in Oss dat een nieuwe test heeft ontwikkeld waarmee sneller de diagnose voor de ziekte van Lyme kan worden gesteld.

Wanneer de ziekte van Lyme in een vroeg stadium wordt ontdekt is zij nog goed te behandelen met antibiotica.

Om aan te kunnen tonen dat de test betrouwbaar is roept het bedrijf mensen, die door een teek zijn gebeten, op om zich te melden.

Wie minder dan 10 dagen geleden is gebeten door een teek, of wie sinds maximaal 2 weken de kenmerkende rode ring heeft die verschijnt na een beet door een besmette teek kan meedoen aan de test.

In het onderzoek worden de afweerreacties in het bloed gemeten. De reacties binnen 2 weken na de tekenbeet worden vergeleken met die van 4 en 12 weken na de beet. Daarvoor zijn 3 bloedafnames nodig. Inatoss meet de reactie van de geheugencellen én de aanwezige antistoffen. Daarnaast wordt met korte vragenlijsten gekeken naar bepaalde ziekteverschijnselen.

Bij deelname wordt er dus uitgebreid onderzoek gedaan naar de ziekte van Lyme. Als u een infectie heeft opgelopen, is de kans dus groot dat het in deze studie aan het licht komt.

Dus: heeft u of iemand in uw omgeving een teek opgelopen? Meld u dan aan via de website van Inatoss of bel 0412 -700530.

» website Inatoss Laboratories

Cookieinstellingen