Politie: pamfletten met fake-nieuws verspreid

Foto: SGN

De politie heeft een aantal meldingen ontvangen dat in Sittard-Geleen en Weert pamfletten zijn aangetroffen.

Hierop staat een tekst waarin een twintigtal namen genoemd worden. Al deze informatie is onjuist en niet afkomstig van de politie.

Politie-informanten

Deze pamfletten zijn onder andere achtergelaten onder ruitenwissers van geparkeerde auto’s. Hierop staan namen van personen die als informant werkzaam zouden zijn voor de politie. Een oplettende lezer zou zelfs de conclusie kunnen trekken dat dit bericht niet van de politie afkomstig is.

Fake-nieuws

“Desondanks willen wij als politie zelf benadrukken dat het gaat om fake nieuws”, zo laat de politie weten. De politie heeft deze pamfletten niet gemaakt en niet verspreid. “De namen die op de pamfletten afgedrukt staan, zijn geen namen van personen die werkzaamheden verrichten voor onze organisatie. Officiële berichten die door de politie verspreid worden, zijn altijd voorzien van een politielogo en een telefoonnummer.”

Onderzoek

De politie is op de hoogte van het feit dat de pamfletten in meerdere gemeenten verspreid zijn. Het is niet meer nodig om bij aantreffen van een dergelijk pamflet de politie te bellen. De politie onderzoekt de zaak.

Cookieinstellingen