Gemeente onderzoekt waardering digitale formulieren

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen start een onderzoek naar hoe burgers de op de website van de gemeente aangeboden digitale formulieren ervaren. Doel van het onderzoek is het verbeteren van de dienstverlening.

De gemeente Sittard-Geleen heeft verbetering van de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen hoog in het vaandel staan. Door producten zo veel mogelijk digitaal beschikbaar te stellen, zijn burgers niet meer afhankelijk van de openingstijden van de stadswinkel en hoeven zij niet meer naar de stadswinkel te komen om het product aan te vragen en/of af te halen.

De gemeente vindt het belangrijk te weten hoe burgers het gebruik van digitale formulieren ervaren en start daarom met een onderzoek. Dat bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste betreft een enquête aan burgers die in de afgelopen periode een product digitaal aangevraagd hebben. Dit onderzoek start nu. Aansluitend start het tweede gedeelte; dit betreft een soortgelijk onderzoek bij burgers die nog geen gebruik hebben gemaakt van het digitale kanaal. Zij worden op diverse gemeentelijke locaties benaderd om een vragenlijst in te vullen. De resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt.

Cookieinstellingen