Bonden, verhuurders en V&D zijn er nog niet uit

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De besprekingen die V&D en de vakbonden onder leiding van een bemiddelaar voeren over het door het warenhuis verlangde loonoffer zijn nog niet afgerond.

Eigenlijk zouden de twee partijen de rechter dinsdag 30 juni hebben laten weten of ze tot een oplossing van het meningsverschil zijn gekomen. Zover zijn ze nog niet en daarom hebben ze uitstel gevraagd tot het einde van de week. Tot dan betrachten beide partijen ‘radiostilte’.

De vakbond had een kort geding aangespannen tegen het opgelegde loonoffer, en kreeg in eerste instantie gelijk van de rechter. In hoger beroep besloot het gerechtshof dat beide partijen eerst nog maar eens meer hun best moeten doen om tot overeenstemming te komen.

Als de onderhandelingen mislukken, moeten ze volgende week woensdag week weer naar de rechtszaal komen.

» Rechter verbiedt loonsverlaging door V&D 
» V&D in beroep tegen uitspraak rechter 
» Mediator actief voor vakbonden en V&D 

Onderhandelingen met verhuurders twee maanden verlengd
De directie van V&D ligt niet alleen met de vakbonden in de clinch, ook met de verhuurders van zijn winkelpanden wordt nog stevig onderhandeld over het verlagen van de huren.

In februari werd al wel een voorlopige deal gesloten met een meerderheid van de pandbazen. Het streven om begin juli een ‘finale overeenstemming’ te hebben is niet gelukt.

V&D lijdt al zeker twintig jaar verlies, maar het concern denkt met de nieuwe strategie die onlangs is gepresenteerd toch weer financieel gezond te worden.

Cookieinstellingen