Inloopbijeenkomst Engelenhof druk bezocht

Woensdagmiddag heeft de gemeente in Museum Het Domein het nieuwe plan voor de bouw van de Engelenhof gepresenteerd aan de omwonenden en andere geïnteresseerden.

Enkele jaren geleden werd de bouwvergunning afgegeven voor de realisatie van vijftig appartementen binnen het gebied dat wordt begrensd door de achterzijde van de woningen aan de Paardestraat en de Putstraat, Fort Sanderbout en de Pullestraat. Dit gebied is bekend als het woningbouwproject Engelenhof.

Daar er geen markt was voor deze appartementen werd het woningbouwplan niet gerealiseerd. Ontwikkelaar Jongen/Maasbilt VOF heeft inmiddels een nieuw plan uitgewerkt voor de bouw van:

  • Achtentwintig eengezinswoningen op het binnenterrein
  • Twee appartementen op de locatie hoek Pullestraat I – Fort Sanderbout
  • Een vrijstaande woning aan de Pullestraat
  • Een ondergrondse parkeergarage die ruimte biedt voor het stallen van tweeënveertig auto’s
  • Vijf appartementen boven de ingang van vorengenoemde garage aan de Pullestraat

Op de Putstraat worden in de voormalige woonhuizen van de familie Alberts een aantal studentenwoningen gerealiseerd.

Het college heeft onlangs aangegeven te kunnen instemmen met het nieuwe plan en de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft daarvoor een positief advies afgegeven.

Zittesj Alt?
De oude moutschuur op het terrein blijft behouden. Er wordt gezocht naar een passende bestemming. Het bijzondere pand lijkt qua sfeer zeer geschikt om er een kleine brouwerij te vestigen die op beperkte schaal speciaalbieren zou kunnen gaan produceren.

» Sittardse ‘moutschuur’ wordt niet gesloopt

Aanpassing bestemmingsplan
Het nieuw ontwikkelde plan is niet in overeenstemming met het rechtsgeldige bestemmingsplan. Ter plekke wordt in het bestemmingsplan namelijk voorzien in de bouw van de eerder vergunde vijftig gestapelde woningen. Om de omgevingsvergunning voor het nieuwe plan – 7 appartementen en 29 grondgebonden woningen – te kunnen afgeven wordt het bestemmingsplan aangepast.

Wethouder Ruud Guyt verwacht dat met de uitvoering van het nu gepresenteerde plan begin 2016 kan worden begonnen. Dan wordt eerst een rij woningen aan de Pullestraat gebouwd en wordt begonnen met de aanleg van de parkeergarage voor de toekomstige bewoners. Vervolgens wordt het project fasegewijs – naar gelang er woningen zijn verkocht – gerealiseerd.

Klik op de illustratie boven dit bericht om enkele woningtypen die in de Engelenhof worden gebouwd te bekijken.

Cookieinstellingen