Organisatie OLS neemt maatregelen vanwege hitte

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De komende dagen lopen de temperaturen fors op. Als de voorspellingen uitkomen wordt het een hittegolf met temperaturen ruim boven de 35 graden.

Gelukkig wijzen de voorspellingen voor het OLS op 5 juli in de richting van minder extreme waarden van 26 tot 30 graden. Maar het wordt hoe dan ook warm. Hoewel de temperaturen boven normaal zijn, komen ze wel vaker voor rond het OLS. De organisatie heeft daar vooraf rekening mee gehouden. Een eerder aangekondigde inkorting van de route komt te vervallen.

Langs de optochtroute in Maasniel zijn een zevental watertappunten ingericht. Ook zijn er EHBO posten langs de route. Deze voorzieningen zijn ook aanwezig op het ontbindingsterrein. Tevens zullen er op het ontbindingsterrein extra verfrissingsposten zijn en schaduwplekken.

Tips voor bezoekers

  • Drink voldoende. Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt onderweg naar het OLS zeker ook als u met de auto gaat. Extra water drinken is noodzakelijk omdat bij warm weer het lichaam meer vocht verdampt. Zorgt u ook voor water als u naar de optochtroute staat te kijken. De organisatie doet een oproep aan de omwonenden om u de flesjes te laten bijvullen
  • Houd uzelf koel. Draag dunne kleding, bescherm uw hoofd, maak gebruik van hoofddeksel of parasol.
  • Zorg voor elkaar. Let extra op elkaar bij warm weer en steek een helpende hand toe.
  • Bescherm u zelf tegen de zon. Gebruik zonnebrandcrème met voldoende beschermingsfactor. Ook voor kinderen zeer belangrijk.
  • Volg de routeaanwijzingen op de website om zo snel mogelijk een parkeerplaats te bereiken. Kijk op www.ols2015.nl. Klik op praktische info en vervolgens op bezoekers. Zet uw navigatiesysteem uit en volg de adviezen op de tekstborden en de omleidingsborden. Volg alstublieft de instructies op van onze verkeersregelaars. Kom als enigszins mogelijk is met de fiets.

De organisatie roept de bewoners langs de route op om bezoekers van gratis water te voorzien. Daarnaast roept de organisatie op om vooral niet, hoe goed bedoeld ook, de stoep en de straat te besproeien. Door de schittering die dan ontstaat worden de temperaturen nog hoger.

Voorzitter Marc Breugelmans over het weer: “We hopen voor zo’n evenement altijd op goed weer. En het ziet er naar uit dat het in elk geval zeer zomers en warm wordt. Bij de inrichting van de optochtroute hebben we daar al rekening mee gehouden. Maar die maatregelen zijn toch vooral bedoeld voor de deelnemers aan de optocht. Alleen in de optocht lopen al duizenden mensen mee. Nog meer mensen staan langs de kant te genieten van het schouwspel. Daarom hopen we op de gastvrijheid en de hulp van de bewoners langs de optochtroute. Als zij helpen door onze toeschouwers van gratis water te voorzien kan iedereen genieten van het schouwspel. Als variant op het motto van het OLS 2015 zou ik dit keer willen zeggen: Belaef um heel in gastvriej Neel!”.

Cookieinstellingen