Burgers starten Chemelot Watch

Foto: Ivo Goessens - Double-Eye - Geleen

De afgelopen tijd hebben zich diverse incidenten voorgedaan op het Chemelotterrein, waarover vaak snel berichten waren te vinden op social media.

Het waren gelukkig allemaal incidenten zonder ernstige gevolgen voor de omgeving en uiteindelijk werd bij elk incident de mededeling gedaan dat er geen gevaar bestond voor de omgeving. De informatie over incidenten – zoals afgelopen donderdag nog de vreemde geur die werd geroken ten gevolge van problemen met een naftatank – van de kant van Chemelot laat naar de smaak van de omgeving veel te lang op zich wachten.

Ook burgemeester Sjraar Cox herhaalde afgelopen week zijn zorgen over de trage manier waarop vanuit Chemelot wordt gecommuniceerd over dergelijke incidenten. Zeker in deze tijd, waarin iedereen via social media binnen de kortste keren weet heeft van allerlei gebeurtenissen is het van groot belang dat daarover snel en correct informatie wordt gegeven.

Een aantal burgers is mede daarom gestart met het initiatief Chemelot Watch, een pagina op Facebook waarop incidenten worden gemeld.

De initiatiefnemers vragen de bezoekers van de pagina om een enquête in te vullen. De resultaten daarvan worden doorgespeeld aan burgemeester Cox, die binnenkort met Chemelot in gesprek gaat om Chemelot te bewegen om voor een snellere informatievoorziening zorg te dragen.

Cookieinstellingen