Café Oppe Nuujstadt binnenkort open

Café Oppe Nuujstadt
Café Oppe Nuujstadt
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

‘Open vanaf 21 augustus’ staat er op de ramen van het voormalige café ’t Nestje aan de Markt in Nieuwstadt. Het café heropent onder de naam café Oppe Nuujstadt en zal worden uitgebaat door de eigenaren van het café, de heer en mevrouw Van Tienen.

Daarmee krijgt Nieuwstadt weer een echt dorpscafé waar iedereen welkom is en ook verenigingen weer een plek kunnen vinden. De nieuwe naam onderstreept dat het hier om een frisse start gaat met nieuwe uitbaters.

Wat gebeurde er twee jaar geleden?
In 2013 kwam café ’t Nestje, dat toen een andere uitbater had, op een negatieve manier landelijk in het nieuws, nadat cafégast Frankie Maggen na een pokeravond door andere gasten werd beschoten. Maggen raakte gewond aan zijn been, maar wist te ontkomen. Enkele dagen later werd hij in zijn woning in Broeksittard vermoord. De verdachten van de schietpartij op de pokeravond zijn gepakt, maar er kon geen verband worden gelegd met de moord op Maggen.

Na de schietpartij besloot burgemeester Hessels het café voor de duur van één maand te sluiten. Nadat korte tijd later bureau Bibob op verzoek van de gemeente Echt-Susteren een onderzoek had uitgevoerd naar de toenmalige uitbater trok de burgemeester de horecavergunning in en ging ’t Nestje definitief dicht. Er zou destijds volgens het onderzoeksbureau een grote kans zijn op nieuwe gevaarlijke incidenten. Dat is nu met de nieuwe uitbaters vanzelfsprekend in het geheel niet meer aan de orde.

» ‘Verleden’ personeel reden sluiting ’t Nestje 
» Nieuwstadtse wijkagent extra beschermd 
» Café maand dicht na schietincident 

Cookieinstellingen