Nog geen eenheid over unilocatie Limbricht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente heeft laten onderzoeken of een nieuwe unilocatie voor sportverenigingen in het middengebied tussen Limbricht, Einighausen  en Guttecoven haalbaar is.

De voetbalverenigingen en de korfbalvereniging zagen die unilocatie wel zitten, maar tijdens een informatiebijeenkomst in maart van dit jaar bleek dat er de nodige bezwaren te verwachten vielen.

Vanwege de onzekerheid over de te verwachte kosten en de waarschijnlijk lange doorlooptijd voordat met de feitelijke realisatie begonnen zou kunnen worden heeft de gemeente besloten om af te zien van een unilocatie in het middengebied tussen de drie kernen. In plaats daarvan zouden de verenigingen samen moeten gaan in Limbricht.

Daartoe moeten de daar aanwezige voorzieningen worden opgeschaald. De gemeente heeft de betrokken verenigingen gevraagd daaraan mee te werken.

SV Einighausen heeft zich onlangs echter uit de fusiebesprekingen met Limbricht en Guttecoven teruggetrokken. De vereniging is niet overtuigd van de argumenten op grond waarvan de gemeente een nieuwe unilocatie in het middengebied heeft afgewezen. SV Einighausen heeft daarover vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zullen de vragen van SV Einighausen rond half augustus worden beantwoord.

Cookieinstellingen