Roofvogelshow in Kasteelpark Born

30 jul 2015, 18:05 Nieuws
valkenier met oehoe
In Kasteelpark Born zijn heel veel vogels te zien. Behalve de trompetzwaan en andere watervogels zijn er ook roofvogels, zoals uilen en steppe-arenden te zien.
Maar in de grote volière kunt u ook pauwen, ibissen, koereigers en ooievaars bekijken. Verder zijn er papegaaien, monniksparkieten, andere parkieten, eendjes, uilen en agapornissen.
Valkenier
Valkenier Jack Brouns komt op zondag 9 augustus met zijn vogels naar het park. Hij neemt onder meer een oehoe, kerkuil, dwerguil en de kleine torenvalk mee. Ook is de grote zeearend van de partij. Met zijn vogels geeft hij twee keer een vliegdemonstratie: rond 14:00 en rond 15:30 uur. Je kunt de vogels dan zien vliegen bij de ruïne van het kasteel. Bij de kassa is een leuke vogelspeurtocht te verkrijgen zodat je meer leert over de vogels in ons park.
oehoe valkenier 1500
Speeltuin
Midden in het park is een grote speeltuin met een hele grote airtrampoline. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand. Ook het beklimmen van de uitkijktoren is de moeite waard.
Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Gehandicapten en 65+-ers betalen € 6,00. Aan de kassa zijn voerzakjes en speurtochten te koop.