Eneco Tour: prominentenrace op de Markt

Sportwethouder Ruud Guyt tijdens een eerder fietsuitdaging.
Sportwethouder Ruud Guyt tijdens een eerder fietsuitdaging.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdag finisht de vijfde etappe van de Eneco Tour op de Engelenkampstraat in Sittard. Na de eerste doorkomst omstreeks 15:40 uur rijden de renners nog twee ronden deels over een lokaal parcours om ongeveer een uur later te finishen.

Voor het zover is valt er in de Sittardse binnenstad van alles te beleven. Het is er al feest, lang vóór de finish.

Prominentenrace
Wat te denken van een prominentenrace, midden op de Markt in Sittard? Daar gaat als eerste wethouder Ruud Guyt van o.a. sportzaken als eerste proberen een om binnen de gegeven tijd de grootste afstand te overbruggen. Behalve de wethouder doen ook diverse horeca-ondernemers van de Markt mee, en verder Joep Wijnands, die met Gedeelde Smart is Halve Smart aan Alpe d’HuZes heeft meegedaan, raadslid Wil Krekels en zijn achternaamgenoot Jan Krekels, onder meer Olympisch kampioen ploegentijdrit van 1968 (Mexico). Het Centrummanagement heeft namens de Sittardse winkeliers een ronduit verrassende trofee beschikbaar gesteld. Welke dat is en wie er mee naar huis mag? Kom het morgen zelf zien. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Maar er is nog meer te beleven in de binnenstad. Zo is er de Eneco KidsRide voor kinderen in de basisschoolleeftijd en zijn er op het Tempelplein, in de speciaal daarvoor ingerichte KidsZone, allerlei wieleractiviteiten voor kinderen. En wie gaat winkelen in de binnenstad doet er goed aan om af en toe even uit te kijken met oversteken, want er worden diverse fietsdemonstraties gegeven.

Verder is er een wedstrijd waarmee een cadeaubon van kinderkledingwinkel Stoer en Zo gewonnen kan worden. Daartoe moeten de deelnemers de namen van acht wielrenners opschrijven, waarvan portretten in een aantal winkeletalages in de binnenstad zijn opgehangen. Deelnameformulieren zijn te krijgen bij de winkels in de binnenstad.

De Odaparking is goed bereikbaar en van daaruit bent u in een mum van tijd op de Markt of op een plek langs het parcours waar de renners voorbij komen geflitst.

» verkeersmaatregelen vanwege Eneco Tour

Cookieinstellingen