Eén gedupeerde hack Ashley Madison in Sittard-Geleen

Foto: screenshot homepage Ashley Madison

Vreemdgangerssite Ashley Madison is gehackt. ‘Nou en’, zult u zeggen. Of ‘dikke shit’ wanneer u nou net die éne inwoner van Sittard-Geleen bent die van de diensten van die website gebruik maakt.

Door de hack zouden de gegevens van 594 Nederlanders op straat zijn komen te liggen, die zich op de website hebben geregistreerd. Daaruit blijkt dat zij daar de afgelopen jaren 1731 creditcardtransacties hebben verricht. Een man uit Sittard zou er bijna 18.000 dollar hebben verspijkerd. Dat laatste meldt de website van het Brabants Dagblad.

Mensen die hun partner willen besodemieteren kunnen zich bij Ashley Madison aanmelden. Voor vrouwen is dat gratis, mannen betalen voor credits, waarmee ze contacten met vrouwen kunnen aanknopen.

Wereldwijd zou het gaan om e-mailadressen, wachtwoorden, profielen, creditcardgegevens en andere gevoelige data van ruim 36 miljoen klanten. Daarbij zouden ook gegevens van mensen met hoge maatschappelijke posities zijn aangetroffen. Maar het is op dit moment beslist onduidelijk of alle data kloppen.

Avid Life Media, dat de website van Ashley Madison exploiteert, heeft verklaard dat er geen complete creditcardnummers in de gestolen data aanwezig waren. Het bedrijf zegt nooit volledige creditcardnummers van klanten te hebben bewaard. Alleen via volledige creditcardnummers zou de identiteit van de houder ervan met meer zekerheid zijn te achterhalen.

RTL heeft uitgezocht in welke gemeenten de betrokken Nederlanders wonen.

» Aantal gebruikers Ashley Madison per gemeente

In Limburg tellen zowel Maastricht als Heerlen het hoogste aantal Ashley Madison klanten, namelijk vijf. De gemeente Maasgouw staat tweede met vier personen.

Cookieinstellingen