Zaterdagavond sprookjes met Bergs Sjtraottheater

Oogstkoningin 2015 Saskia Tolen
Oogstkoningin 2015 Saskia Tolen
Foto: Stichting Oogstdankfeest

Aan de vooravond van de culturele stoet in Berg aan de Maas is het traditioneel tijd voor Bergs Sjtraottheater van de diverse Bergse buurten. Ditmaal is het thema ‘Berg geluift in Sprookjes’.

Berg aan de Maas staat dit weekend in het teken van de jaarlijkse Oogstdankfeesten. Vrijdagavond was er al een Tribute Night met optredens van diverse bands in de feestpaviljoen en zondag trekt de fameuze culturele stoet, dit jaar in het teken van het Jaar van de Mijnen, door de straten van het Maasdorp. Vanavond is er dus straattheater.

Bijzonder is dat de buurten dit straattheater niet alleen organiseren, ze bedenken het thema, regisseren de scenes en beelden dit vervolgens ook nog eens zelf uit.

Op een bijzondere, ludieke, humoristische en vermakelijke wijze laten ze onder meer zien hoe de inwoners van Berg hun oude dag doorbrengen in het dorp dat een ski-oord blijkt te zijn, dat wordt overspoeld door massa’s toeristen uit de hele wereld die alle bezienswaardigheden willen zien, hoe het er in een echt sprookje eraan toe gaat en tenslotte hoe al deze sprookjes uiteindelijk niets worden en Berg gewoon Berg blijft.

Het straattheater start rond 19:00 uur op het Beatrixplein. Na afloop vindt in het feestpaviljoen een gezellige avond met de allround band Cups and Plates, afgewisseld met een optreden van la Bamba, plaats.

Cookieinstellingen